Broker

Sună și cere o asigurare
0758.503.882

Foraje puturi apa - Maramures, Satu Mare, Cluj, Bistrita, Mures, Suceava, Salaj, Bihor

Apele subterane sunt o resursa esentiala pentru aprovizionarea sistemelor hidrologice care asigura alimentarea cetatenilor cu apa potabila.

Aceasta nu are nevoie de tratamente speciale pentru a putea fi consumata, intrucat are un grad de mineralizare ridicat, pH neutru si duritate optima.

Datorita proprietatilor speciale, aceasta bogatie naturala a inceput sa fie exploatata tot mai mult in ultimele decenii, iar captarea acesteia prin foraje puturi apa este o contributie majora pentru om si societate.

Exploatarea apelor subterane prin foraje

Apele subterane pot fi exploatate prin drenuri, puturi, dar si izvoare. Pentru determinarea elementelor necesare unui astfel de proiect, specialistii Nordgeofor executa, pentru mai multe judete din tara, lucrari de foraje puturi apa Satu Mare, Maramures, Cluj, Bistrita, Mures.

Pentru alte judete sunt accesibile serviciile de foraje puturi apa Suceava, Salaj, Bihor.

Specialistii Nordgeofor determina conditiile hidrogeologice si fale prin foraje, pompari si numeroase calcule hidrogeologice.

Pentru realizarea unei lucrari de foraj sunt necesare mai multe date, printre care:

 • Cat de intins este bazinul de alimentare?;
 • Care sunt caracteristicile rocii aflate in stratul acvifer?;
 • Directia de curgere si nivelul de permeabilitate ale acviferului;
 • Debitul, precum si potentialul maxim al bazinului;
 • Aportul precipitatilor si apelor de suprafata asupra debitului apelor freatice;
 • Proprietatile chimice, bacteriologice, biologice si fizice ale resursei exploatate;
 • Delimitarea perimetrului de protectie sanitara a surselor de apa de la adancime.

Ce benficii aduc aceste foraje puturi apa?

Specilistii Nordgeofor executa foraje pentru alimentarea cu apa, iar aceste servicii sunt tot mai des solicitate pentru foraje puturi apa Satu Mare, Maramures, Cluj, Bistrita, Mures. Dar si pentru foraje puturi apa Suceava, Salaj, Bihor.

Avantaje ale puturilor executate cu instalatii si tehnici de ultima generatie

Pentru inceput, locuitorii au acces la apa potabila cu un continut microbiologic superior fata de alte surse de apa dulce.

Apa este captata din straturile acvifere de mare adancime, acolo unde efectele poluarii nu se resimt.

Odata realizat putul, acesta nu are nevoie de costuri mari de intretinere, ceea ce se traduce printr-o investitie rentabila pe termen lung.

Ce este bine sa stiti despre putul forat?

Inainte de a cere ajutorul unei firme specializate in foraje pentru alimentarea cu apa, orice beneficiar trebuie sa cunoasca principalele informatii despre captarea apei printr-un put forat.

 • Un put forat nu reprezinta o simpla gaura in sol, ci o lucrare tehnica complexa, pentru care este necesara predarea unei fise completate cu toate datele de interes ale proiectului;
 • Acest tip de lucrare nu include si echiparea putului cu pompa submersibila, intrucat aceasta sarcina revine altei categorii de specialisti – instalatorii. In cazul in care firma accepta si efectuarea acestor lucrari suplimentare, totul este contra cost.
 • Pentru a va asigura ca putul are apa, cereti o diagnoza completa inainte de inceperea lucrarilor de forare. De asemenea, va puteti informa cu privire la existenta fantanilor sau puturilor din apropiere, pentru a fi siguri ca zona este aleasa corect.
 • Care este pretul lucrarilor de foraje puturi apa?

  Pentru ca fiecare proiect difera de la un client la altul, este bine sa stiti ca bugetul final trebuie stabilit tinand cont de:

  • Adancimea la care se foreaza;
  • Nivelul de duritate a straturilor forate;
  • Diametrul filtrelor si al tubultarii;
  • Debitul dorit;
  • Conditiile de acces ale utilajelor din zona respectiva
  • Alte caracteristici hidrogeologice.

  Specialistii Nordgeofor asigura servicii de foraje puturi apa Satu Mare, Maramures, Cluj, Bistrita, Mures.

  Pentru alte judete, serviciile de foraje puturi apa Suceava, Salaj, Bihor indeplinesc aceleasi caracteristici, iar echipele mobile ale firmei noastre asigura lucrari profesionale in orice judet sau localitate din Romania.

  Contact - 0751-014-477

  178


  Proiecte realizate

  6200

  +

  Metri forati

  7

    ani

  Experienta

  Foram in toata tara

  Copyright © 2019 All rights reserved NGF. FORTIN