Broker

Sună și cere o asigurare
0758.503.882

Foraje apa - Maramures, Satu Mare, Cluj, Bistrita, Mures, Suceava, Salaj, Bihor

Unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale de pe Pamant este circuitul apei in natura, dar si modul in care aceasta resursa indispensabila omului reuseste sa-si pastreze proprietatile atat la suprafata, cat si la mare adancime.

Avand in vedere ca tara noastra este bogata in ape subterane cu un continut microbiologic impresionant, nu este de mirare ca cererea de foraje apa a crescut considerabil in ultimii ani, mai ales in urmatoarele judete Satu Mare, Maramures, Cluj, Bistrita, Mures.

Dar si in alte judete, specialistii Nordgeofor asigura servicii de foraje apa Suceava, Salaj, Bihor.

Un foraj pentru alimentare cu apa este o lucrare inginereasca executata cu ajutorul unor instalatii speciale cu scopul de a penetra scoarta pamantului pentru a ajunge la apele acvifere, ce pot fi aduse la suprafata cu pompe submersibile de mare putere.

Fiecare lucrare este supervizata de catre un inginer cu experienta responsabil de principalele operatiuni necesare executiei corecte si complete a putului.

Care sunt principalele decizii care ii revin inginerului de foraj?

Deoarece forajul de apa este un proces deosebit de complex, persoana calificata tehnic pentru supervizarea unei astfel de lucrari trebuie sa:

 • Stabileasca succesiunea straturilor de sol si sa identifice prezenta apelor acvifere;
 • Decida care este adancimea maxima pana la care se poate fora;
 • Ceara efectuarea masuratorilor geofizice acolo unde este necesar;
 • Stabileasca diametrul de largire a forajului;
 • Stabileasca tipul nisipului filtrant necesar, precum si cantitatea materialului;
 • Efectueze masuratori de debit;
 • Stabileasca toate operatiunile adecvate pentru limpezirea completa a apei;
 • Intocmeasca fisa forajului;
 • Ofere recomandari de echipare si exploatare a forajului.

Inainte ca putul forat sa poata fi exploatat, sunt necesare cateva lucrari premergatoare, printre care: realizarea cabinei putului forat, instalarea pompei care va extrage apa, dar si indeplinirea tuturor cerintelor de protectie sanitara pentru zona vizata.

Metode de foraj si tipuri de sol

Desi dispunem de instalatii si utilaje de ultima generatie, forajul ramane o lucrare dificila, pentru care este nevoie de calitati speciale si foarte multa experienta.

Fiecare operatiune necesita date geotehnice complete si fiecare actiune trebuie atent supravegheata de catre specialisti.

Specialistii nostri trebuie sa controleze echipamentul astfel incat sa poata sapa cat mai adanc, dar totodata sa evite aparitia uzurii premature a sapei de foraj.

Pentru forajele care au ca scop alimentarea cu apa se folosesc doua metode de foraj:

 • Forajul uscat cu ciocan de fund – Aceasta metoda este potrivita pentru solurile dure si foarte dure, asa cum sunt diferitele tipuri de calcare, marne, cisturi si alte roci;
 • Forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid – Metoda este folosita pentru foraje de mica adancime si soluri moi si medii, printre care pietrisuri, nisipuri, argile etc.

Nordgeofor – Foraje apa profesionale pentru orice tip de sol

Deoarece resursele subterane ne ofera conditii excelente de implementarea forajelor de apa destinate mediului casnic sau celui industrial, compania noastra dispune de cele mai noi tehnici si echipamente de exploatare a straturilor acvatice ce se regasesc la adancimi de peste 40 de metri.

In urmatoarele judete executam foraje apa Satu Mare, Maramures, Cluj, Bistrita, Mures de adancime mica, medie sau mare si putem ajunge pana la 300 de metri pentru a va oferi prospetimea apelor subterane.

Iar specialistii nostri creeaza echipe mobile pentru foraje apa Suceava, Salaj, Bihor si orice alt judet, localitate sau oras din Romania.

Contact - 0751-014-477

178


Proiecte realizate

6200

+

Metri forati

7

  ani

Experienta

Foram in toata tara

Copyright © 2019 All rights reserved NGF. FORTIN